Keresés ebben a blogban

Réztolvajok okoztak több millió forint kárt Nyergesújfalun

Két férfi egy nyergesújfalui telephelyről lopott rézkábelt. Többször is visszamentek a sikeres akciójuk során. Az esztergomi rendőrök azonosították és kihallgatták őket - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A 35 éves és a 37 éves férfiak már korábbról ismerték egymást. Közösen elhatározták, hogy pénzt szereznek. A terv nagyon egyszerűnek tűnt, rézkábelt lopnak egy nyergesújfalui telephelyről. Április elején több alkalommal is bementek a kiszemelt helyre, melynek kerítését megbontották. Hogy biztosra menjenek, fűrészt is vittek magukkal. A tettesek minden alkalommal rézkábelt loptak, amit később értékesíteni tudtak. A kapott pénzt elfelezték és felélték. A bűncselekmény során több millió forint kárt okoztak a tettükkel. 

Az esztergomi rendőrök adatgyűjtés során azonosították őket, majd április 14-én a lakhelyükön elfogták. A nagysápi és a bajnai férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás. A két elkövető beismerő vallomást tett. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !