Tavaly szabadult, most ismét börtönbe mehet az idős embereket megkárosító nő

Az újbudai rendőrök elfogtak egy asszonyt, aki a gyanú szerint több alkalommal károsított meg idős embereket a fővárosban. A nőt korábban unokázós csalásokért ítélték el, bűntársát még keresik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Társasházi tartozás miatt le kell fényképezni a lakást, ellenőrizni kell a nyílászárókat, csak egy kávét inna, amíg a szomszéd hazaér – ilyen és hasonló ürügyekkel jutott be legalább öt idős ember lakásaiba egy asszony 2023. február 24-e és április 4-e között. Amíg bent volt, elterelte a lakó figyelmét, férfi társa pedig a nyitva hagyott ajtón besurranva pénzt és ékszereket lopott el. A főváros XI. és I. kerületében elkövetett bűncselekményekkel okozott kár meghaladja az egymillió forintot. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. 

Az újbudai rendőrök széleskörű adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. április 12-én a XV. kerületben fogták el. A 38 éves nő gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az asszonyt, aki előző évben szabadult úgynevezett unokázós csalások miatt kiszabott börtönbüntetésből, a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Feltételezett bűntársa, egy 65 éves férfi ellen a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körözést adott ki. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a páros követhetett-e el további bűncselekményeket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !