Szamurájkardos emberrablás Kecskeméten

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti otthonába csalta 44 éves ismerősüket, aki mint sem sejtve sétált be a csapdába. Az egyik szobában többször bántalmazták, valamint a jelenlegi adatok szerint egy szamurájkarddal felfegyverkezve megfenyegették, hogy a lakóingatlant addig nem hagyhatja el, amíg az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését ki nem egyenlíti. A támadók nem sejtették, hogy a sértett akkor még fiatalkorú fiúval érkezett, aki miután megunta az utcán várakozást bement az ingatlanba, ahol meglátta az ismerősét, miközben bántalmazzák a férfiak. A támadók őt is megfenyegették a kard segítségével. Egy óvatlan pillanatban a sértettek el tudtak szaladni.

A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető az idősebb férfit utolérte, majd miután földre vitte, az értékeitől is megszabadította, majd továbbszaladt. A sértettek végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrse mentek, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit.

A kecskeméti rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a két férfit. Velük szemben – őrizetbetételük mellett – személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, mely átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu/Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !