Prostitúcióra kényszerítette a kiszolgáltatott helyzetű 18 éves lányt egy budapesti férfi

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 26 éves budapesti férfival szemben, aki még 2019-ben mintegy két hónapig különböző belvároshoz közeli budapesti lakásokban, illetve rövid ideig Svájcban folytatandó prostitúciós munkára kényszerített egy kiszolgáltatott helyzetű fiatal lányt.  

A vádirat szerint a nehéz családi és anyagi helyzetben élő, munkahellyel nem rendelkező, sodródó életvitelű 18 éves sértett 2019 júliusában ismerkedett meg Budapesten a vádlottal, majd nemsokára összeköltöztek, mert a lány vonzódott a férfihoz.    

Néhány nappal később a vádlott rávette a sértettet, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen, és így ezzel tegyenek szert rendszeres bevételre, melynek érdekében róla erotikus fotókat készített, azokat internetes szexhirdetésekre tette fel, majd a lány internetes profilját is rendszeresen kezelte.

A sértett különböző belvárosi lakásokban biztosította a szexuális szolgáltatásokat az ügyfeleknek, akiktől a vádlott által előre meghatározott összegeket kért el, majd a két hónap alatt így megszerzett mintegy 4 millió forintos bevételét teljes egészében a vádlottnak adta.

A sértettet, aki az elvártak szerint naponta 5-15 ügyfelet is fogadott, a vádlott rendszeresen kábítószerrel – marihuánával és amfetaminnal – is ellátta, valamint a lány tevékenységét folyamatosan figyelte. Ha a közösen használt lakást elhagyta, a bejárati ajtót a sértettre zárta, valamint mobiltelefonját is elvette, amennyiben pedig a prostitúcióval kapcsolatos elvárásainak ellenállt, arcon ütötte, vagy megalázta, és így törte meg az ellenállását.

A sértettnek végül - két hónap után - 2019 szeptemberében sikerült megszöknie, amikor feljelentést tett a rendőrségen.

A főügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető minősített emberkereskedelem bűntette, valamint kábítószer-kereskedelem vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken és a vádiratban szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !