Ököllel estek az intézkedő rendőröknek Somogyban

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz négy személy, továbbá a rendőri intézkedésből szabaduló ötödik társuk ellen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

2023. április 16-án, éjszaka a rendőrök a szolgálati feladatuk ellátása során gépjárművel haladtak a Somogy vármegyei 7. számú úton, amikor egy gépkocsit vezető személlyel akartak intézkedni. A sofőr a rendőri felszólításnak nem tett eleget és a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, hanem a megengedett sebességet jelentősen túllépve próbált elmenekülni. Végül egy ingatlan előtt megállt és az autóból kiszállva befutott a ház udvarára. A rendőrök futva üldözőbe vették, közben többször felszólították, hogy álljon meg és vesse magát alá a rendőri intézkedésnek. Végül az udvaron utolérték és testi kényszert alkalmazva akarták megbilincselni.

Időközben a rendőri intézkedés helyszínére megérkezett egy több mint tíz főt meghaladó társaság, akik hangosan kiabálva igyekeztek a rendőröket megakadályozni. Ennek során közülük négyen többször ököllel megütötték a rendőröket, illetve az egyik rendőr ujját is megfeszítették annak érdekében, hogy engedje el a társukat.

A dulakodás során az eredetileg intézkedés alá vont elkövető a rendőröket hangosan szidva, „Megöllek Titeket” szavakkal fenyegetve próbálta kiszabadítani magát, miközben ököllel ő maga is több alkalommal is megütötte a rendőröket, majd a társai magatartását kihasználva elmenekült a helyszínről. 

A rendőrök 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A regionális nyomozó ügyészség a szökésben lévő elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, míg a rendőröket bántalmazó további négy elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd őket őrizetbe vette és indítványozta a letartóztatásuk elrendelését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !