Keresés ebben a blogban

Oszlopnak hajtott az ököllel fejbe vert nő Kiskunhalason

A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett, jármű önkényes elvétele és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy hátul ülő utas szóváltást követően a személygépkocsit vezető nőt ököllel fejbe verte, aki védekezésül mindkét kezét felemelte és emiatt egy beton kerítésoszlopnak ütközött.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi Kiskunhalason egy ismerőse autójában utasként hátul utazott és szóváltásba keveredett a sofőrrel.

A vádlott a vita során a járművet vezető nőt ököllel fejen ütötte, aki emiatt védekezésül mindkét kezét a feje mögé emelte és egy jobbra ívelő kanyarban a bal oldali útpadkánra ráfutott és ott egy beton kerítésoszlopnak ütközött.

A vádlott a közlekedő jármű vezetője elleni erőszakkal a sofőr és a mellette ülő nőismerőse életét és testi épségét veszélyeztette. Az ütközés után a sértett ijedtében kiugrott az autóból és gyalogosan elmenekült. A férfi ekkor a sofőrülésbe pattant és elhajtott a helyszínről. A kiskunhalasi rendőrök később az elhagyott járművet az indítókulccsal együtt egy erdős külterületen megtalálták.

A férfi annak ellenére vezette a járművet, hogy őt a bíróság 2021 novembere óta többször eltiltotta a járművezetéstől. Sőt, a cselekmény elkövetésekor is pont egy ilyen bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt állt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az eltiltásokat máskor is semmibe vette és még háromszor lebukott engedély nélküli vezetés közben.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, valamint jármű önkényes elvételének és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett fogházbüntetés utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !