Keresés ebben a blogban

Nem tett beismerő vallomást a bíróságon a férfi, akit a vád szerint több késszúrással ölte meg munkatársnőjét egy veszprémi gyár öltözőjében

A Veszprémi Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a 26 éves férfinek az ügyében, aki a vád szerint tavaly májusban kioltotta 45 éves munkatársnője életét az egyik veszprémi gyárban.

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, s a vádlott számára a videójátékos ölés és a valóság felcserélődött. A férfi az élet elleni cselekmény elkövetésére készülve, még 2022 májusa előtt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott. A sértett ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A vádlott – a vád szerint – 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. A sértett segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

A vádirat szerint az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette. 

A Veszprém Vármegyei Főügyészség a vádlottat a fenti tényállás alapján előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolta, és életfogytig tartó fegyházbüntetés, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására tett indítványt.

A Veszprémi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a vádlott nem kívánt a váddal egyező beismerő nyilatkozatot tenni, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság az előkészítő ülést követően tárgyalást tartott, amelyen kihallgatta a vádlottat. 

A vádlott – korábbi, nyomozás során tett, egymásnak részben ellentmondó vallomásaival is ellentétesen – a 2023. április 5-i tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik a szúrásokra, mert amikor a műszakot követően a fülhallgatóján keresztül meghallott egy zenét, az őt arra a videojátékra emlékeztette, amelyet előtte folyamatosan játszott, és ezen a ponton a játék és a valóság felcserélődött benne. Elmondta, hogy az események előtt 3 napja nem aludt, nem evett, és több mint 30 doboz energiaitalt ivott meg. Hozzátette, hogy nagyon sajnálja, ami történt, ő sosem bántotta volna a nőt.

A tárgyalás június elején tanúk kihallgatásával és szakértők meghallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !