Így próbált parfümöket lopni egy férfi az egyik vecsési drogériából (videó)

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy vecsési drogériában próbált parfümöket lopni.

A vádirat szerint az elkövető rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi lopásokból próbálta eltartani magát.

A férfi egy vecsési drogériába tért be azért, hogy onnan eladható dolgokat lopjon el. Ehhez magával vitt egy alufóliával kibélelt sporttáskát. A táska bélése alkalmas volt arra, hogy megakadályozza, hogy az abba rejtett termékeken lévő biztonsági eszközöket a kilépéskor az áruvédelmi kapu észlelje. A férfi a parfümosztályon bevásárlókosarába tett tizenegy darab márkás illatszert összesen közel négyszázezer forint értékben. Ezután az egyik félreeső sorban a parfümöket átpakolta a táskájába és elindult a kijárat felé.

Időközben az üzlet biztonsági őre a kamerarendszert figyelve észlelte az elkövető magatartását és a bolt kijáratához állt várva, hogy a férfi távozni próbáljon. Az elkövető észrevette az őrt és visszafordult a vásárlótérbe, majd az egyik sor végénél lerakta a táskáját és anélkül próbált meg távozni az üzletből. A kijáratnál az őr ennek ellenére megpróbálta megállítani a férfit, aki nem állt meg, hanem dulakodásba keveredett az őrrel és azután elmenekült.

A dulakodás során a férfi hátra hagyta kabátját, amelyben lévő személyes tárgyai alapján beazonosították. 

A Monori Járási Ügyészség az ügyben kisebb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövető ellen.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !