Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a rendőrt bántalmazó férfit

Az Ajkai Járásbíróság 3 év 10 hónap fegyházbüntetéssel és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltással sújtotta azt a 32 éves férfit, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bíróság kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére - közölte a Veszprémi Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint vádlott egy családi rendezvényen vett rész, ahol a késő esti órákban csendháborítás miatt rendőri intézkedésre került sor. A rendőri intézkedésben három rendőr és az első számú tanú vettek rész.

Az intézkedés közben – az egyébként ittas állapotban lévő – vádlott a ház utcakapuján, hangos, obszcén szavakkal tarkított ordítozással lépett ki, és megindult az intézkedő rendőrök felé, miközben felelősségre vonta őket, hogy mit keresnek ott, takarodjanak onnan, nem lesz lehalkítva a zene. Az egyik rendőr ekkor felszólította a vádlottat, hogy lépjen távolabb, nem vele szemben folyik az intézkedés, eközben az ingatlan kapujában lévő személyek visszahúzták a vádlottat az ingatlan udvarára. Még tartott az intézkedés, amikor a vádlott ismét kilépett a kapun és újfent hangosan ordítozva elindult az intézkedő rendőrök irányába, ekkor az egyik rendőr és a vádlott közé lépett egy másik rendőr, s a karját kitartva felszólította a vádlottat, hogy álljon meg és lépjen hátrébb. A rendőri felszólításnak a vádlott nem tett eleget, ezért ismét felszólították, hogy lépjen hátrébb. A vádlott az ismételt felszólítást figyelmen kívül hagyva a rendőrhöz lépve, annak kitartott kezét félre lökte, majd ököllel a rendőrt mellkastájékon ütötte. Az ütéstől a rendőr az egyensúlyából kibillenve hátrébb lépett, majd tenyérrel eltolta magától a vádlottat. A jelenlévő rendőrök újfent felszólították a vádlottat az agresszív magatartás abbahagyására, de a vádlott ennek továbbra sem tett eleget, újból közelebb lépett a korábban bántalmazott rendőrhöz és ökölbe szorított kézzel még egyszer felé ütött.

Mindezek után a helyszínen jelenlévő rendőrök a vádlottat a földre vitték, testi kényszert és bilincset alkalmaztak vele szemben, majd rendőrőrsre szállították. A vádlott útközben továbbra is szidalmazta, illetve fenyegette az intézkedő rendőröket.

A vádlott a vádemelés után ismeretlen helyre távozott, hazai és európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, így ügyészségi indítványra a távollétében járt el vele szemben a bíróság.

Az ítélet ellen a vádlott kirendelt védője enyhítésért, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !