Keresés ebben a blogban

Nagymamája barátnőjétől csalt ki pénzt egy borsodi férfi, csak a nő születési dátumára volt szükség

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint nagymamájával és annak két barátnőjével Szirmabesenyőben tartózkodott, amikor a sértett megkérte az általa gyerekkora óta jól ismert férfit, hogy segítsen neki a mobiltelefonján az órát átállítani. A vádlott a telefon nyomkodása közben megtudta a sértettől születési dátumát, mely adat birtokában a sértett netbank alkalmazásán keresztül nagyobb összeget utalt át egy ismerőse számlájára, később pedig a telefont visszaadta az asszonynak. Az idős nő csak az esti órákban, otthonában észlelte a tranzakciót, melyet követően megpróbálta felhívni a férfit, illetve üzenet útján is igyekezett kapcsolatba lépni vele, de nem járt sikerrel - közölte a Miskolci Törvényszék.

Másnap a reggeli órákban a vádlott megjelent a sértett nő miskolci lakásán, ahová az beengedte, bízva abban, hogy az előző napon történtek miatt magyarázattal szolgál neki. A terhelt ismét a sértett telefonját követelte, a nő azonban ennek nem engedett. A férfi válaszul egyik kezével fojtogatni kezdte a sértettet, másik kezével pedig a telefont próbálta kivenni az asszony nadrágjából. A nő az egyre erősödő erőszaktól megijedt, és engedte, hogy a vádlott a készüléket megszerezze, amivel távozott a lakásból. Ezt követően a férfi ismét tranzakciót kezdeményezett, majd letette a telefont a lakás ajtaja elé, becsengetett, és elszaladt.

A bíróság a vádlottat zsarolás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a tárgyaláson tanúsított megbánó magatartását, illetve a kár részbeni megtérültét, míg súlyosító körülményként esett latba a folytatólagos elkövetés és az, hogy a vádlott a sértettel fennálló személyes kapcsolatát felhasználta a bűncselekmény elkövetéséhez. 

Az ítélet nem jogerős. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !