Keresés ebben a blogban

Beszámíthatónak nyilvánították az iskolai lövöldözésre készülő miskolci fiút, a saját anyjával is végezni akart

Anyjával is végezni akart – ez derült ki az iskolai lövöldözésre készülő 17 éves miskolci fiú online beszélgetéseiből. Védője szerint legalább 10 különböző emberrel osztotta meg, mire készül. Partnerei gyakran biztatták. Ügyvédje szerint a kamasz elismerést és figyelmet szeretett volna kapni, ezért írta le a szörnyűségeket. 

A tinédzser ellen emberölés előkészítése miatt indult eljárás. Az elsődleges elmeorvosi szakvélemény alapján nem szenved kóros elmeállapotban, tehát büntethető. A fiú a történtek óta javító intézetben van, édesanyja az elfogása óta nem is látta - tudatta az RTL Híradó. 

A nő a múlt héten nyilatkozott az RTL Házon kívül című műsorának, arról beszélt fia pszichés gondokkal küzd.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Irodája értesítette 2023. március 29-én arról, hogy az egyik külföldi társhatóság egy közösségi online oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, ami egy magyarországi felhasználóhoz köthető. Így beindult a gépezet: a KR NNI Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztályának nyomozói átadták a kapott információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) Felderítési Igazgatóságának, akik azon dolgoztak, hogy minél előbb beazonosítsák a felhasználót, és rajtaüssenek. Az összehangolt kooperációnak köszönhetően ez 24 órán belül sikerült is. 

Egy 17 éves miskolci fiút azonosítottak. Ő volt az, aki a chatfórumon az inkriminált bejegyzést közzétette. Mint az elég hamar kiderült, a tinédzser több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Megtervezte, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni. Az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt. Tervbe vette azt is, hogy a lövészeti technikák megfelelő elsajátításához lövészklubba fog járni. Rendszeresen keresett fel olyan weboldalakat, amik az USA-ban a közelmúltban történt lövöldözésről számoltak be.   

Egy esetleges tragédia megelőzését mindenek elé helyezve a rajtaütés a jelzés másnapján meg is történt. A TEK műveleti egysége fogta el 2023. március 30-án este miskolci otthonában a fiatalkorút. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !