Aláírásgyűjtőre támadt a férfi Egerben (videó)

Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a cselekmény elkövetésétől számított másfél hónapon belül – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy politikai párt tagjára támadt Egerben.

A járási ügyészség feljegyzése szerint idén márciusban egy politikai párt Egerben, a Dobó téren található pultjánál aláírásokat gyűjtött egy, a várost érintő kiemelt kérdésben. Az ügy terheltje, az érintett politikai pártra neheztelő férfi a kora délutáni órákban megjelent a standnál, ahol kiabálni kezdett, obszcén kifejezésekkel illette az ott lévő két aktivistát és sértő kifejezéseket használt a párta is.

A férfi ezt követően a pultot rángatta, majd több alkalommal megütötte az egyik sértettet, aki azonban sérülést nem szenvedett a bántalmazás következtében. A támadó cselekményének az Egri Rendőrkapitányság kiérkező járőri vetettek véget. 

A terhelt a sértettet politikai meggyőződése miatt bántalmazta, valamint a helyszínen lévő aktivisták politikai hovatartozása miatt tanúsított kihívóan közösségellenes magatartást.

A férfit az ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé.

Az Egri Járásbíróság az ügyészség által megállapított történeti tényállással és minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabott ki, melyben végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !