Keresés ebben a blogban

Megkéselte testvéreit egy férfi Borsodnádasdon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki egy családi rendezvényen ittasan összeszólalkozott testvéreivel. Egyiküket hasba szúrta, de a kés pengéje eltört, ezért egy újabb kést vett magához, és másik testvérét azzal nyakon, felső testén és karjain, többször megszúrta.

A vádirat szerint a férfi Borsodnádasdon rokonaival családi ünnepen vett részt. Az éjszakai órákban, a ház konyhájában az erősen ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba keveredett a szintén ittas testvéreivel. A vita odáig fajult, hogy a férfi felvett egy több mint 8 cm pengehosszúságú kést, azzal fenyegette az egyik testvérét, mire a másik testvére közbeavatkozott és el akarta venni tőle a kést. Az elkövető a férfit hasba szúrta, a szúrás közben a kés pengéje eltört.

A megszúrt férfi a földre esett, ekkor a vádlott újabb kést vett magához, amely 10 cm pengehosszúságú volt, és a másik testvérét nyakon, felső testén és a karjain többször megszúrta, aki ennek következtében eszméletét vesztette.

A testvérek később kimenekültek az ingatlanból úgy, hogy a hastájékon megszúrt férfi felkelt a földről, és a többszörös szúrt sérüléseket szenvedő földön fekvő eszméletlen testvérét a szomszéd portáig vonszolta, ott kért segítséget.

A támadót a harmadik testvére fékezte meg, megakadályozva a további támadást.

A vádlott cselekménye következtében az egyik sértett 8 napon túli gyógytartamú hasi szúrt sérülést szenvedett el, míg a másik áldozat a támadás  következtében közvetett életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű – különös visszaeső – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !