Nyakon szúrta a börtönből aznap szabaduló testvérét egy férfi Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 49 éves férfival szemben, aki italozást és előzetes szóváltást követően, a saját szabaduló buliján szúrta nyakon a testvérét.  

A vádirat szerint a sértett 2020. november 14. napján reggel szabadult szabadságvesztés büntetéséből, és ennek alkalmából a családtagjai egy szélesebb körű esti összejövetelt szerveztek neki egy ferencvárosi lakásban.

A családi-baráti rendezvény italozással kezdődött, melynek eredményeként a leittasodó sértett és annak szintén ittas állapotú testvére - a vádlott -, valamint ez utóbbi fia szóváltásba kerültek. A vita során a vádlott fia a sértettet egy alkalommal megütötte, majd a vádlott is rátámadt a testvérére, ennek során először meglökte őt, majd egy nála lévő késsel nyakon szúrta.

A megszúrt testvér ugyan 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de a használt eszközre, a szúrás erejére, valamint a támadott testtájékra figyelemmel csak a véletlenen múlt a halálos eredmény elmaradása.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső, feltételes szabadság hatálya alatt álló és jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !