Letartóztatásban a fizetés nélkül távozó hajléktalan férfi

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája annak a veszprémi hajléktalan férfinek a letartóztatását, akivel szemben szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás. 

A gyanúsított 2023. április 3-án 15 óra 20 perc körül egy veszprémi áruházból jogtalanul tulajdonított el termékeket. A fizetés nélkül távozni akaró férfit azonban a biztonsági őr feltartóztatta. A lopással az áruháznak összesen 23.501 forint kárt okozott, melyből - a termékek sértettnek történő visszaadásával – 21.333 forint megtérült. 

A gyanúsítottat a nyomozó hatóság 2023. április 3-án őrizetbe vette, melyet 2023. április 4-én megszüntetett. Ezt követően a gyanúsított 2023. április 4-én 11 óra 40 perc körül egy másik veszprémi áruházból tulajdonított el termékeket, de a biztonsági őr észrvette, és feltartóztatta a gyanúsítottat, aki cselekményével az áruháznak összesen 28.641 forint kárt okozott, mely a termékek áruháznak történő visszaadásával megtérült - közölte a Veszprémi Törvényszék. 

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele 2 évig terjedő szabadságvesztés, azonban a büntetési tétel – figyelemmel a gyanúsított többszörös visszaesői minőségére, valamint a halmazatra – 4 és fél évig terjedő szabadságvesztésre emelkedik. A gyanúsított életkörülményei rendezetlenek, hajléktalan életmódot folytat.

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a letartóztatás elrendelését. 

A bíróság végzése véglegessé vált. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !