Elismerte bűnösségét az újudvari testvérgyilkos

A Zalaegerszegi Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a férfinak az ügyében, aki taglózó kalapáccsal ütötte agyon testvérét.

A vád szerint a vádlott és két testvére együtt élt Újudvaron. Köztük gyakoriak voltak a veszekedések és durva szóváltások. A sértett nem dolgozott, a vádlott közmunkásként, alkalmi munkákból élt, az ezekből származó bevételekből, illetve harmadik testvérük rokkantnyugdíjából tartották fenn magukat. Mind a vádlott, mind a sértett italozó életmódot folytattak, utóbbi sokszor kért pénzt testvéreitől alkoholra, s emiatt gyakran alakult ki köztük vita. 

2022. október 30-án délutánra a vádlott már ittas állapotban volt, amikor a sértett 16 óra körül részegen tért haza. A két férfi összeveszett azon, hogy a sértett ismét pénzt kért, s a vádlott – megelégelve testvére követelőző magatartását – közölte vele, hogy ha még egyszer pénzt kért tőle, megöli. Mindeközben a vádlott átment a szerszámoskamrába, ahonnan magához vett egy 95 cm hosszúságú taglózó kalapácsot és kiment az udvarra. A sértett a követelőzését az udvaron is folytatta, testvére pedig beváltotta fenyegetését: a kalapáccsal egy alkalommal szemből, közepes erővel megütötte. A férfi ennek hatására arccal előre a földre esett, mire a vádlott még két alkalommal nagy erővel lesújtott a fejére. Az ütésektől a sértett koponyája betört, agya szétroncsolódott, s olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Ezután a vádlott a holttestet a hátsó kertbe húzta, hogy ott elrejtse. Az egyik utcában lakó férfi ezt látva, aki – korábban a vitát is hallotta – odaszaladt és értesítette rendőrséget. A cselekmény elkövetésekor mind a vádlott, mind a sértett súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.  

A Zalaegerszegi Törvényszéken 2023. április 12-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott elismerte bűnösségét, megbánta tettét, de nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így az ügyben 2023. június 1-jén 10 órakor a bíróság tárgyalást tart. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !