Letartóztatásba került a csornai emberölési ügy gyanúsítottja

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a csornai emberölési ügy gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a gyanúsított személyi körülményeire, a gyanúsított és a büntetőeljárásban résztvevő személyek viszonyára tekintettel a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta - közölte a Győri Törvényszék. 

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elszökött, elfogására elfogatóparancs kibocsátását követően került sor. A gyanúsított személyi körülményeit illetően a bíróság megállapította, hogy rendelkezik ugyan bejelentett lakóhellyel, de a gyanúsított nem ott lakott, tényleges lakóhelyén az utóbbi években szívességi lakáshasználó ként, vagy a befogadó jóindulatából lakhatott lakóhelyén. Erre és a jelentős tárgyi súlyú bűncselekménnyel való gyanúsításra tekintettel fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. 

A bíróság a letartóztatás tárgyában az ülést a Petz Aladár Egyetemi Oktatókorház Pszichiátriai Osztályán tartotta, a letartóztatás végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és elmegyógyító Intézetet jelölte ki.  

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, az ügyész tudomásul vette, az ügy másodfokon a Győri Törvényszéken folytatódik. (Fotó: police.hu / Blikk)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !