Felismeri? - Több millió forintot emelt le egy szekszárdi férfi bankszámlájáról

A rendőrség a képen látható férfi felkutatásában kéri a lakosság segítségét.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen nagyobb kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt.  

Egy szekszárdi férfi még 2022 év végén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki egy ismert bank ügyintézőjének magát kiadva azzal kereste meg telefonon, hogy bankszámlájával egy jogosulatlan tranzakciót kíséreltek meg végrehajtani külföldön. A fentieket követően a telefonáló rávette a sértettet arra, hogy mobiltelefonjára egy távelérést biztosító programot – Anydesk – telepítsen, melyről azt állította, hogy a fentiekhez hasonló támadások kivédhetőek. A sértett az elkövető kérésének eleget tett, és letöltötte az alkalmazást. Ezt követően az ismeretlen elkövető hozzáfért a sértett banki adataihoz, és annak bankszámlájáról több alkalommal is utalást kezdeményezett, mellyel több millió forint kárt okozott.

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható férfit keresik a szekszárdi rendőrök. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a képen látható férfival kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél, hívja a 0674/501-106-os számot, vagy a 0674/501-100-as számon a (3626-os melléket), tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !