Lapáttal támadt a sértettre a 29 éves borsodi férfi

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az elkövető ittas állapotban betörte egy ház ablakait, és amikor a másik épületben lakó férfi beszélni akart vele, lapáttal támadt rá közvetett életveszélyes sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik, italozó életmódot folytat, nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után rendszeresen erőszakos, garázda magatartást tanúsít.

2021. május elején a férfi a délutáni órákra lerészegedett, majd eszébe jutott egy korábbi konfliktusa a település polgármesterével. Az elkövető ezen feldühödött, elment a polgármester házához, betörte annak ablakait. Ugyanezen ingatlanon, egy kis házban lakó férfi kiment a zajra. A sértett azt látta, hogy a vádlott két kiskorú gyermeke bement a megrongált házba, és tartott attól, hogy az üvegcserepektől megsérülhetnek, ezért hazaküldte őket. Később viszont utánuk indult azzal a szándékkal, hogy beszél a szüleikkel.

A vádlott meglátta az utcán közeledő férfit, aki egy 20 cm-es botot tartott a kezében, azonban azzal semmilyen támadó mozdulatot nem tett. Ennek ellenére az elkövető felindult állapotba egy 110 cm hosszú, közel 2 kg súlyú fanyelű lapátot felvett, odaszaladt a férfihoz és a hátán megütötte. A sértett menekülni próbált, de a támadó utolérte, újra megütötte, így a sértett a földre esett. A vádlott viszont ezután a földön fekvő férfit még kétszer lapocka tájékon a lapáttal hátba vágta.

A férfi segítséget kérve kiabált, helyi lakosok felállították, visszakísérték a lakásába, majd mentőt hívtak hozzá.

A sértett a bántalmazás következtében sorozat bordatörés sérülést szenvedett el, melynek következményeként légmell alakult ki, ennek okán közvetett életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !