Volt felesége és annak családtagjai elleni bosszúhadjáratot folytatott egy iráni férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen az elvált férfi ellen, aki volt hozzátartozóit kitartóan, öléssel fenyegette.

A vádirat szerint az iráni állampolgárságú vádlott és a debreceni sértett nő házasok voltak. 2018. januárjában a gyermeket váró asszony közölte a vádlottal, hogy válni akar. Ezt megtudva a férfi rendkívül indulatos állapotba került és egy nagy konyhakéssel a kezében megfenyegette a nőt, hogy csak azért nem öli meg mert terhes.

Az asszony Magyarországon 2019. tavaszán elvált a vádlottól, a megszületett közös gyermekük kizárólagos felügyeleti jogát az édesanya látta el. A férfi a válást és a gyermekétől történt elszakadást nem tudta feldolgozni, ezért 2019. tavaszától kezdődően folyamatosan fenyegette és zaklatta volt feleségét.

A bíróság döntése szabályozta a vádlottnak a gyermekével való kapcsolattartását, arra 2019. márciusától 2020. márciusáig Debrecenben, az egyik gyermekjóléti központban került sor. A pandémia időszakában a kapcsolattartás egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül zajlott. A férfi a kezdeti személyes, majd az elektronikus kapcsolattartások során rendszeresen, 36 alkalommal közölte a sértettel, hogy megöli őt, a szüleit és két testvérét.

A 2021. március 27-én, a családsegítő szolgálat épületében lezajlott láthatást követően, a megállapodást megszegve az elkövető távozott először, mivel tudta, hogy volt apósa személygépkocsival hamarosan érkezni fog, hogy hazavigye a lányát és az unokáját. A férfi a közelben elbújt és amikor meglátta az autót, az utcán felvett tégladarabbal megdobta a mozgó jármű hátsó részét, így az megsérült, abban több mint 60.000 forint rongálási kár keletkezett, amely nem térült meg.

A válást követően a jogerős bírósági döntés alapján a vádlottat tartásdíj fizetési kötelezettség terhelte, amelynek hosszú időn át szándékosan nem tett eleget, így több mind 1 millió forint tartásdíj hátraléka keletkezett.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ellen 5 rendbeli folytatólagosan elkövetett emberölés előkészületének bűntette, közlekedés biztonsága elleni bűntett, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék halmazati büntetésként a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és határozott időre utasítsa őt ki Magyarország területéről.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !