Kiütötte az autómosó betonfalát a bedrogozott 19 éves sofőr Salgótarján belvárosában (videó)

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű fiatal felnőtt férfival szemben, aki járművezetéstől eltiltása ellenére, kábítószer hatása alatt vezetve okozott balesetet Salgótarjánban.

A vezetői engedéllyel sosem rendelkező, az elkövetés idején 19 éves vádlott Salgótarján belvárosában gépkocsijával egy önkiszolgáló autómosó területére hajtott, ahol a mosóállások egyikére hajtott, de tovább haladt, és az autómosó falának ütközött.

A sofőr kábítószer fogyasztása után, bódult állapotban vezette a gépjárművet, ráadásul úgy, hogy a vezetéstől korábbi cselekményei miatt a bíróság már eltiltotta, ráadásul felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt is állt.

Emellett mind ő, mind a gépkocsiban utasként tartózkodó társa ruházatából kábítószer-prekurzornak minősülő drog került elő

A 19 éves vádlottnak így négy bűncselekmény, a kábítószer fogyasztása, bódult és eltiltás hatálya alatti vezetés, valamint kábítószer-prekurzorral visszaélés miatt is felelnie kell, társával szemben ugyancsak ez utóbbi bűncselekmény miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség.

A sofőr teljes beismerő vallomása esetén – halmazati büntetésként – 2 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől, és 3 év járművezetéstől eltiltásra számíthat az előkészítő ülésen, valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztést is le kell töltenie. Társával szemben pénzbüntetés az indítvány.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !