Ötven doboz illegális potencianövelőt akart Bécsbe vinni egy magyar férfi

A Bajai Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a pótkerék alatt 50 doboz Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőszert elrejtve lépett be Szerbia felől Magyarországra.

A vádirat szerint a Bécsben élő magyar férfi a Bácsalmási Közúti Határátkelőhelyen Szerbia felől érkezett belépésre azzal a céllal, hogy Bécsbe utazzon. Autójának átvizsgálásakor a határőrök a pótkerék alatt elrejtve 50 doboz potencianövelő szert találtak, amelyből dobozonként egy heti adag volt. A lefoglalt készítmény gyógyszernek minősül, azonban Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézmény által engedélyezett gyógyszerek listáján nem szerepel, Magyarországon forgalomba nem hozható.

A személyes szükségletek kielégítését lényegesen meghaladó, indokolatlan mennyiségű, hazánkban nem engedélyezett és így forgalomba nem hozható gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, tartását, kivitelét és átszállítását tiltja a törvény.

Az ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását, valamint az illegális szerek elkobzását indítványozza. Ügyében a Bajai Járásbíróság hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !