Kamerafelvétel buktatta le a visszajáró fémtolvajokat

Az Egri Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik többször meglopták a sértettet - közötle a Heves Vármegyei Főügyészség.

A járási ügyészség határozata szerint a fiatalkorú gyanúsított és 20 éves társa több alkalommal, lopási céllal bementek a sértett adácsi – körbekerített – ingatlanába, majd a hátsó melléképület ajtaján lévő lakatot leverték, és onnan különböző dolgokat – így például létrát, bogrács állványt, illetve kézifűrészt – vittek el. A sértett ingatlanának udvarán rengeteg vashulladék volt felhalmozva, melyből a gyanúsítottak négy alkalommal, összesen 300 kilogrammnyit vittek magukkal, melynek összeértéke 15.000 forint volt. A gyanúsítottak a lopások során összesen 75.000 forinttal károsították meg a sértettet.

Az Egri Járási Ügyészség a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárást mindkét gyanúsított esetében egy év hat hónap időtartamra feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség külön magatartási szabályként előírta azt is, hogy a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama alatt a társtettesek fizessék meg a sértettnek a bűncselekménnyel okozott kár rájuk eső részét, azaz 37.500 – 37.500 forintot, és azt hitelt érdemlően igazolják.

Az ügyészség – mivel annak további feltételei is fennálltak – azért döntött a vádemelés helyett az azt elkerülő határozat meghozatala mellett, mivel a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsítottak személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsítottak magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottakkal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !