Így csalt ki több mint 30 millió forintot egy ötfős banda Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi az elkövetők letartóztatását.

A rendőrség közleménye szerint jelentős kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 46 éves tatai lakos és négy társával szemben.  Az eljárás adatai alapján az elkövetők jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtették a sértettet és az ő, valamint az általa képviselt cég bankszámlájáról összesen több mint 30 millió forintot emeltek le. 

A tettesek 2023. április 12-én hívták fel telefonon egy pénzintézet nevében, és arról tájékoztatták, hogy a számláján gyanús tranzakciót észleltek, és emiatt az Anydesk nevű alkalmazást le kell töltenie a bankolásra használt készülékére. A program letöltését követően a sértett belépett a netbankjába, és ezzel az elkövetők megszerezték a bankszámlájának adatait és jelentős összeget emeltek le arról.

Az adatgyűjtés eredményeként a Veszprém vármegyei nyomozók látókörébe került egy ötfős banda, melynek tagjait a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével 2023. április 13-án és 14-én elfogták. A 46 éves tatai, a 31 éves budapesti, az 51 éves fóti és a 24 éves moldovai férfit, valamint a 28 éves kárpátaljai származású nőt a nyomozók őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !