Keresés ebben a blogban

Azt hitte a magára terített takaró alatt nem veszik észre a rendőrök

Hiába a sapka, a svájci rendszámú autó, az érdi nyomozók három nap alatt azonosították azt a férfit, aki először feltört egy parkoló autót, aztán meglopott egy recepcióst. Hab a tortán, hogy a járművezetéstől is eltiltották.

Egy érdi asszony hívta a rendőröket 2023. március 31-én délután, miután észrevette, törökbálinti munkahelyéről valaki ellopta hátizsákját, benne mindenével - személyes iratok, bankkártya, pénz, telefon. A nyomozók digitális nyomok után kutattak, így derült ki, a lopás előtt, egy közeli parkolóban ugyanaz a férfi feltört egy terepjárót. Hiába kutatott értékek után, csak egy könyvet talált, amire nem volt szüksége - ezután tért be szerencsét próbálni a későbbi sértett munkahelyére.

A rendőrök három nappal később már nevet társítottak az archoz, felkutatásához szükségük volt még néhány napra, végül a 30 éves budapesti férfiért 2023. április 11-én hajnalban indultak.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint C. Dávid a pesterzsébeti lakás egyik szobájának sarkában, a tévészekrény mögé rejtőzve kucorgott, azt hitte a magára terített takaró alatt nem veszik észre. Próbált ugyan ellenállni, de esélye sem volt, bilincselve állították elő. Kihallgatásán nem tett vallomást.

A lopás bűntette, valamint a lopás kísérlete vétség egy harmadik gyanúsítással is kiegészült, mivel kiderült, tavalyelőtt a bíróság 3 év 6 hónap időtartamra jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. Márpedig a bűncselekmények elkövetésekor egy svájci rendszámú kocsival közlekedett.

A további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le vele szemben. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !