Idős férfi rabolt egy vegyesboltból, az eladó hölgyet úgy megütötte, hogy felszakadt a fejbőre

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy idős férfi ellen, aki a vád szerint árucikkeket lopott el egy vegyes üzletből, majd az őt utolérő eladóval és biztonsági őrrel dulakodni kezdett az utcán.

A vád szerint a 60 év körüli férfi betért az otthonához közel található vegyes üzletbe, ahonnan különféle árucikkeket lopott el. Emiatt követte őt az utcára az egyik eladó és szólt az üzlet biztonsági őrének is.

Az utcán a férfi az eladó hölgyet az árucikkek megtartása érdekében többször fejbe ütötte a nála lévő hátizsákkal, miközben a másik kezében lévő bevásárlókosarat és annak tartalmát a hölgy és a biztonsági őr megpróbálták tőle visszavenni.

A hölgy fejbőre az ütésektől felszakadt, azt össze kellett varrni. Sérülése nyolc napon belüli gyógytartamú.

A dulakodás során az árucikkek nagy részét sikerült az üzletbe visszavinni, egy részük azonban a járdára borult, egy üveg bor pedig összetört. A kiborult tárgyakat a férfi felvette a földről, elrakta, majd távozott a helyszínről. Az elkövető elfogására utóbb, elfogatóparancs alapján került sor.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vele szemben 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !