A határon megdobálta a magyar rendőröket egy pakisztáni férfi

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítványozza az őrizetben lévő pakisztáni férfi letartóztatásának elrendelését.

A rendelkezésre álló adatok szerint a magát fiatalkorúnak valló külföldi férfi 2023. április 20-án, este 2 ismeretlen társával Szerbiából Magyarország területére úgy akart belépni, hogy a hazánkban való jogszerű tartózkodásának feltételei nem állnak fent.

A Határrendészeti Távfelügyeleti Központban észlelték, ahogy a 3 férfi az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldaláról alumínium létra segítségével megpróbál átjutni a határon, ezért a cselekmény megakadályozása érdekében járőröket irányítottak a helyszínre.

A megalapozott gyanú szerint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó szolgálatot teljesítő járőrei a helyszínre érkeztek, ahol az elkövetők különböző tárgyakkal dobálták meg a szolgálati gépjárművüket a határ szerb oldala felől.

A mozgásban lévő rendőrautót több találat is érte, amelyek közül egy féltégla nagyságú kődarab a jármű szélvédőjét betörte, és azt eltalálták egy hozzávetőlegesen 1 méter hosszúságú kb. 10 cm átmérőjű fahusánggal is. Az elkövetők a szolgálati gépjárműben hozzávetőlegesen 100.000 forint kárt okoztak.

A rendőrök ezután sikeresen elfogták a kerítésnek támasztott létra tetején álló támadó, erőszakos magatartást tanúsító férfit.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a perzsa nyelvet anyanyelvének valló férfit, aki megtagadta a vallomástételt.

Tekintettel arra, hogy gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlya jelentős, az elkövető Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkezik, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon védekezése esetén kivonja magát a büntetőeljárás alól, ezért a nyomozó ügyészség indítványozza letartóztatása elrendelését. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság holnap dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !