Halálra gázolta munkatársát egy férfi a gősfai gabonatárolóban

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 48 éves férfival szemben, aki a gősfai gabonatárolóban az általa vezetett pótkocsis mezőgazdasági vontatóval tolatás közben elütötte munkatársát. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a két férfi egy helybeli mezőgazdasági vállalkozás alkalmazottjaként a közeli termőföldekről a cég Gősfán lévő gabonatárolójába rakodták be pótkocsis mezőgazdasági vontatóval a learatott gabonát. Miután a vádlott a traktorral hátramenetben haladt be a tárolóba és leürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből és megegyezett a sértettel abban, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, mire a traktor mögött álló sértett jelezte is számára, hogy elindulhat. A vádlott ekkor azért, hogy könnyebben ki tudjon járni a csarnokból, először hátramenetbe kapcsolt, de eközben a vonatkozó közlekedési szabályokat megszegve nem győződött meg a mögötte álló sértett pontos helyzetéről, így a járműszerelvény hátrafelé elmozduló pótkocsija meglökte a gyalogos sértettet, aki egyensúlyát vesztve a földre esett és feje a pótkocsi mozgó kereke és a talaj köré közé szorult.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlottal szemben az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !