Elfogtak a rendőrök egy férfit, aki tíz évvel ezelőtt megerőszakolt egy 17 éves lányt Budapesten

Egy fiatalkorú sérelmére egy évtizede elkövetett szexuális erőszak feltételezett elkövetőjét fogták el a budapesti rendőrök.

A súlyos bűncselekmények elkövetői évek múltán sem nyugodhatnak meg abban a tudatban, hogy elkerülték a felelősségre vonást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 2-án fogtak el egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint tíz évvel korábban erőszakolt meg egy 17 éves lányt. A BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály által folytatott eljárás adatai szerint az akkor 26 éves férfi 2013. július 29-én éjjel 1 óra körül támadt hazafelé tartó áldozatára Budapest II. kerületének egy erdős részén.

Bár a rendőrök mindenre kiterjedő nyomozást folytattak, akkor nem sikerült az elkövetőt azonosítani -  közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A helyszínen rögzített anyagmaradványokat végül a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ segítségével sikerült egy más bűncselekmények miatt azóta bűnügyi nyilvántartásba vett férfihez kapcsolni. A most 36 éves Sz. Mihályt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. A férfi nem tett vallomást. A fővárosi ifjúságvédelmi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek küldik meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !