Életveszélyes családi viszály Borsodnádason

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 40 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A férfi egy régebb óta fennálló családi viszály okán a sógorával, annak családtagjaival az autóbuszmegállóban várta egy másik család két férfi tagját, – apát és fiát – akik közül az apát egy ismeretlen társával együtt botokkal bántalmazta, életveszélyes sérüléseket okozva. 

A vádirat szerint a vádlott sógora egy másik borsodnádasdi családdal régóta haragos viszonyban állt. A sógor a vádlottal és saját hozzátartozóival együtt elhatározta, hogy verekedéssel fogják rendezni a vitát, ezért a rivális család egyik fiatal férfi tagját akarták bántalmazni.

Megtudták, hogy a fiatal férfi budapesti munkavégzéséből hazaérkezik a településre, ezért az esti órákban kimentek az autóbuszállomásra. A másik családból a fiatal férfi és édesapja az éjszakai buszjárattal érkeztek meg, időközben családtagjaik telefonon értesítették őket a konfliktus lehetőségéről.

Az autóbuszról az apa szállt le elsőnek azzal a szándékkal, hogy békíteni próbáljon, azonban a vádlott a nyomozás során nem beazonosított társával, botokkal, nagy erővel fejen ütötték a sértettet, aki a földre esett, eszméletét vesztette. A sértettet a támadók még ezután is többször fejen ütötték a botokkal.

A bántalmazást az elkövetők az autóbusz vezetőjének felszólítására sem hagyták abba. Cselekményükkel csak akkor hagytak fel, amikor látták, hogy a sértett nem tér magához, illetőleg megtudták, hogy a buszsofőr már hívta a rendőrséget és a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !