Egy utas vetett véget az autóbusz állomáson a kifosztásnak

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a párral szemben, akik lopásra használták ki egy nyugdíjas férfi ittaságát.

A vád szerint a 73 éves sértett vidéki lakóhelyéről kora reggel Polgárra utazott, ahol délelőtt felvette a nyugdíját. A férfi ezután több üzletben is vásárolt, később pedig betért egy helyi sörözőbe, ahol italozott és a többi vendéggel beszélgetett.

A sértett a délutáni órákra erősen ittas állapotba került majd 15 óra körül az autóbusz állomásra ment, hogy haza utazzon. Leült egy padra és beszélgetni kezdett az ott várakozó férfival és nővel. Beszélgetésük során az elkövetők kihasználták a sértett ittasságát, a férfi a sértett nadrágzsebéből kivett 3.000 forintot, közben az élettársa elvette a sértett táskáját.

A pár cselekményét észlelte egy beérkező távolsági autóbuszról leszálló férfi, aki felszólította őket, hogy adják vissza a sértett értékeit. A férfi és a nő emiatt indulatos lett, végül visszaadták a sértettnek a pénzét és táskáját, majd távoztak. Az utas követte őket, közben telefonon rendőri segítséget kért, így a helyszínre érkező hajdúnánási rendőrök a kifosztókat elfogták és őrizetbe vették.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság a nőt börtönbüntetésre, a többszörös visszaeső férfi vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként mindkettőjüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !