Hetekig azon munkálkodott, hogy megölje volt élettársát és annak új párját

A Szolnoki Törvényszék 2 rendbeli emberölés előkészülete és folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek, és mint többszörös visszaesőt 6 év fegyházra ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyektől azt a 48 éves, többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2021 tavaszán hetekig azon munkálkodott, hogy megölje volt élettársát és annak új párját, amivel többször meg is fenyegette őket. 

A férfi egy másik ügyben volt letartóztatásban, amikor élettársa 2021 tavaszán elhagyta. Elhatározta, hogy amint szabadul, megöli a nőt és annak új párját. Már 2021 áprilisában megtette az első előkészületeket: fegyvert próbált szerezni. Négy embert keresett meg, akik közül hármat a tervébe is beavatott, egyiküknek pedig a házát is felajánlotta a fegyverért cserébe, de nem járt sikerrel.  Szintén egy áprilisi napon kést fogott volt élettársa új párjára és megöléssel fenyegette, de végül nem tette meg. A következő hetekben pedig többször is megfenyegette a párt azzal, hogy megöli őket. Egy alkalommal azt mondta, hogy az apja fegyverével végez majd velük, ami komoly félelmet keltett bennünk, mert a községben ismert volt, hogy a vádlott apja anno kétszer is belelőtt a barátnőjébe, amiért az el akarta hagyni, és a pisztollyal egy rendőrt is megsebesített - közölte a Szolnoki Törvényszék.

Az ügyben 2022. január 18-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék összesen 7 tárgyalást tartott, majd 2023. március 30-án ítéletet hozott. A döntés nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette ugyan a határozatot, a vádlott és védője azonban rögtön az ítélethirdetést követően bejelentették fellebbezésüket, melyben mindketten elsődlegesen a vádlott felmentését, másodlagosan a vele szemben kiszabott büntetés enyhítését kérték, így az eljárás másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !