Egy férfi asztallábbal támadt rá egy párra Tatabányán, folyt a vér a lépcsőházban

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2 sértettnek okozott sérülést, az egyik sértettre asztallábbal támadt.

A vádirat szerint az elkövető Tatabányán, egy lépcsőház előtt vitába keveredett egy férfival és egy nővel. A szóváltás közben az elkövető a nőt arcon ütötte, eltörte az orrcsontját, amitől a sértett rövid időre eszméletét vesztve a földre esett.

Az elkövető a nála lévő 38 cm hosszú fa asztallábbal több alkalommal arcon és fejen ütötte a nő élettársát. A két férfi ezután dulakodott egymással, mindketten a földre kerültek, a megütött férfi rövid időre leszorította a támadót.

A sértett férfinak könnyebb sérülései keletkeztek, az őt ért  cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekményhez használt asztalláb akár az élet kioltására is alkalmas eszköz.

Az ügyészség a garázdaság bűntette, a súlyos testi sértés bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt asztallábat pedig kobozza el. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !