Unokatestvére cége mögé bújt a csaló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki unokatestvére cége nevében, annak tudta nélkül, rendelt húskészítményeket, amelyek vételárát nem fizette meg.

A vádirat szerint a büntetett előéletű budapesti férfi megszerezte unokatestvére cégének bélyegzőjét, majd magát a társaság ügyvezetőjének kiadva 2020 márciusában egy mélykúti és 2020 októberében egy keceli céggel húskészítményekre vonatkozó szállítási szerződést kötött. A szerződések alapján a mélykúti társaságtól majdnem negyedmillió forint, a keceli cégtől pedig 3 nap alatt több mint 9.500.000 forint értékben rendelt árut, amit az általa megadott budapesti címen át is vett. A megrendeléseket az elkövető nem fizette ki, ez már a megrendelésekkor sem állt szándékában és erre lehetősége sem volt, mivel unokatestvére cégének bankszámlájához nem is fért hozzá.

A férfinak felelnie kell továbbá azért is, mert 2020 októberében úgy vásárolt meg egy személygépkocsit, hogy az adásvételi szerződésen vevőként valótlanul unokatestvére cégét tüntette fel. A férfi az ügyvezető helyett a szerződéseket aláírta, majd a cég nevében a gépjármű vásárlását a nyilvántartó hatóság felé bejelentette.

Az elkövetőt a megrendelések közötti időben csalás elkövetése miatt korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, az azonban ez sem tartotta vissza az újabb elkövetésektől.

Az ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint kisebb kárt okozó csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, ezért vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !