Rendőrkézen a debreceni tolvajbanda

A gyanúsítottakhoz összesen 12 Debrecenben történt lopás köthető. A helyi rendőrök elfogták őket.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint főleg kerékpárokra utazott, de a kisebb parfümlopásokban is lehetőséget látott a háromfős társaság. Hajdúhadházról jártak Debrecenbe és gyakorlatilag vadásztak a lehetőségekre a városban. Őrizetlenül hagyott kerékpárokat kötöttek el, udvarokra surrantak be, a bevásárlóközpontokban pedig parfümöket loptak, de vittek mindent, amit később értékesíteni tudtak. Volt egy felvásárlójuk, aki tudta ugyan, hogy lopott dolgokat visznek neki, mégis megvette azokat.

A nyomozás adatai szerint 2023. február eleje és március vége között összesen 12 lopás köthető a három férfi nevéhez. A bűnügyesek elfogták őket, gyanúsítotti kihallgatásukat követően pedig mindhármójukat bűnügyi őrizetbe vették.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügy Osztálya üzletszerűen elkövetett lopás miatt indított nyomozást velük szemben, ismerősüknek, aki a lopott tárgyakat megvásárolta tőlük, pénzmosás bűntett miatt kell felelnie.

A rendőrök kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban és több kerékpárt, valamint a lopásokból származó szerszámokat, gépeket foglaltak le. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !