Keresés ebben a blogban

Apjára támadt rá, majd az ő védelmére kelő férfit szúrta meg

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint Múcsony egyik utcáján ordítozni kezdett édesapjával, a földre lökte és rátérdelt, majd miután ököllel többször fejen ütötte, egy 8 cm pengehosszússágú bicskával szúró mozdulatot próbált a nyaka felé tenni. A vádlott azonban nem járt sikerrel, mert a társaságukban lévő két másik személy lelökte őt a sértett testéről. Ekkor a vádlott egyikük felé fordult és kérdőre vonta, hogy miért szólt bele a vitába, majd bicskájával mellkasának elülső felszínét megszúrta - közölte a Miskolci Törvényszék. 

A terhelt bántalmazása következtében mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a mellkason szúrt férfi esetében az erőbehatás nagysága és a bántalmazás módja alapján reális esély volt arra, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülés alakuljon ki, melynek elmaradása a véletlenen múlt. 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és őt halmazati büntetésül 2 év 4 hónap szabadságvesztére, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során azt, hogy a testi sértés bűntette kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülményként esett latba az, hogy a terhelt fenti cselekményét korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje és más büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, valamint ilyenként értékelte a hasonló jellegű cselekmények vármegyei elszaporodottságát is. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !