Keresés ebben a blogban

Bozótvágóval támadt a születésnapi vendégekre a sajószentpéteri férfi

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki Sajószentpéteren egy bozótvágóval „küldte el” nevelt fia születésnapi ünnepségéről a kiskorú vendégeket. 

Az elsőfokon eljárt Kazincbarcikai Járásbíróság által megállapított tényállás szerint egy sajószentpéteri ingatlanban ünnepséget tartottak, ahová a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját. Az este folyamán mindannyian alkoholt fogyasztottak, melynek hatására a vádlott erősen ittas állapotba került. A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, amit észlelt a vádlott és ingerült állapotban az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült a terheltet visszatartani, ezalatt többen elhagyták a házat. A vádlott magához vett egy 54 cm pengehosszúságú bozótvágót, majd letérdepeltette az ingatlanban maradó három kiskorú sértettet és az eszközt egyikőjük nyakához tette. Ezt követően a férfi két másik távozó vendég után szaladt, így a sértetteknek volt ideje felállni a földről és elfutni a helyszínről - közölte a Miskolci Törvényszék. 

A járásbíróság a vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek és 5 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Miskolci Törvényszék, mint másodfokú bíróság álláspontja szerint a személyi szabadság rövid ideig való korlátozottsága miatt és a tettarányosság szempontjait figyelembe véve rövidebb tartamú büntetés volt indokolt, így az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a szabadságvesztést 4 év 6 hónapra enyhítette.

Az ítélet jogerős.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !