A 73 éves bátonyterenyei férfi a kamerafelvétel ellenére is tagadja, hogy lopott

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 73 éves bátonyterenyei férfival szemben, aki egy üzletből lopta el egy másik vásárló ott felejtett pénztárcáját.

A vád szerint az idős férfi 2022. október 20-án, reggel, egy bátonyterenyei boltban vásárolt, amikor vásárlása után a kassza mögötti pulton észrevett egy sötétbarna tárcát egy vásárlókosárban, amit – benne 5.000 forint készpénzzel és személyes iratokkal, valamint egy bankkártyával – röviddel azelőtt egy vásárló felejtett ott. A vádlott a tárcát a bal kabátzsebébe tette és az üzletből távozott, cselekményével a sértettnek 7.000 forint kárt okozott.

A férfival szemben az ügyészség már a nyomozás során kilátásba helyezte a feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazását, arra az esetre, ha a férfi beismeri a cselekmény elkövetését, így mentesülhetett volna a bírósági felelősségre vonás alól.

Mivel azonban a férfi – az üzlet biztonsági kamerájának felvételei ellenére is – tagadta tettét, az ügyészségnek vádat kellett emelnie vele szemben. Vádiratában az alacsony elkövetési értékre és az idős férfi büntetlen előéletére figyelemmel pénzbüntetés kiszabására és 7.000 forint vagyonelkobzásra tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !