A barátnőiket ért sérelem okán megkéselték áldozataikat a zalai férfiak

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán azon vádlottak büntetőügyében, akik a barátnőiket ért sérelem okán megkéselték áldozataikat.

A Zala megyei városban élő férfiak barátnőikkel sétáltak, amikor egy építkezésen dolgozó munkás a lányokra megjegyzéseket tett. A vádlottak és a munkás között emiatt szóváltás alakult ki. A következő napokban a vádlottak kiderítették, hogy az építkezésen dolgozó munkások egy panzióban laknak, majd egy-egy kést magukhoz véve felkeresték a barátnőiket sértegető munkást azért, hogy „felelősségre vonják” viselkedéséért - közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A panzióba menet az utcán egyikük még egy arra járó ismerősét is késsel megfenyegette, majd a helyszínre érve a panzió udvarán közölték a munkásbrigád összegyűlt tagjaival jövetelük célját, elővették késeiket, és az általuk felismert munkásra támadtak, akit combon szúrtak. A sértett munkatársai ezt látva kövekkel dobálni kezdték az elkövetőket, akik távoztak, de utóbb verekedésre alkalmas további eszközöket magukhoz véve visszatértek a helyszínre. Itt rátámadtak a vérző sértett sérülésének ellátásában segédkező sógorára, akit farúddal ütlegeltek, majd késsel többször megszúrták, amelynek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a férfiakat társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Az ismerősét az utcán fenyegető vádlottat ezen felül zaklatás vétségében is marasztalta, és az elkövetőket 7-7 év szabadságvesztésre ítélte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !