Vízelvezető árokba öntötték az olajat

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két elkövetővel szemben, akik a fáradt olajat vízelvezető árokba öntötték.

A vádirat szerint a férfi és a nő személygépkocsival 2021. augusztus 17-én Mocsa külterületére mentek. Ott 3 darab 4 literes műanyag kannában tárolt, összesen 12 liter  fáradt olajat a földterület határában lévő vízelvezető árokba öntötték, az olajjal  szennyezett területet pedig a magukkal vitt cement porral lefedték.

A terület tulajdonosa tetten érte az elkövetőket, akik az üres olajas flakonokat hátrahagyva a  helyszínről gépkocsival elhajtottak.

A területen jogosulatlanul elhelyezett veszélyes hulladékok alkalmasak voltak a föld és annak összetevői veszélyeztetésére.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőkkel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !