Nem volt kifizetődő a kábítószerrel való kereskedés

A Somogy Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat öt férfival és egy nővel szemben.

A vád szerint négy vádlott dél-dunántúli településekhez köthető, akik a másik két budapesti vádlottól 2022 februárjában szereztek be jelentős mennyiségű kábítószert tartalmazó tablettákat - összesen 900 db-ot - azért, hogy azt haszonnal értékesítsék.

A terheltek mindegyike részt vett az üzletben, azonban hasznuk végül nem lett belőle, mivel kábítószert a nyomozó hatóság egy összehangolt rendőrségi akció során lefoglalta, így a fogyasztóknak nem tudták értékesíteni.

Az eljárásban két vevőt és az egyik eladót is letartóztatta a bíróság, míg a harmadik vevő bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a kereskedőkkel szemben hat év és tizenkét év hat hónap közötti fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !