Redőnyöket szaggatott, bútorokat hajigált ki az ablakon, majd kést posztolt halálos fenyegetés kíséretében

A Kecskeméti Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés, zaklatás, rongálás és garázdaság miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető többször rárontott volt nevelt lánya családjára, és életveszélyesen megfenyegetve őket, lakásukban tört-zúzott. Más hozzátartozóját sem kímélte: egy kórházi ellátással végződő utcai konfliktust követően a férfi az ismert közösségi oldalon egy nagy kést tett közzé a menye családjának szóló halálos fenyegetéssel.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi 2021. május 14-én, este, megjelent volt nevelt lánya – az egyik sértett - házánál. A vádlott az utcai ablakok redőnyeit leszaggatta, az ablaküvegeket betörte, majd a lakóházba bejutva, „Megöllek benneteket! Elvágom a nyakatokat!” felkiáltással a berendezési tárgyakat összetörte, az internet kábelt kiszakította, az elektromos hálózatot megrongálta. A férfi a rendőri intézkedést követően, még aznap éjjel visszament a nő házához és a még ép redőnyöket tovább szaggatta, újabb ablaküvegeket tört be, végül a lakásba is be akart mászni, amit a sértett akadályozott meg. A vádlott néhány hónapos szünetet követően, 2021. december 27-én este ismét megjelent a háznál és egy husánggal az utcai ablakokat ismét betörte. Az elkövető ezután a nőt különböző telefonszámokról rendszeresen hívogatta is.

A férfi mással sem volt kíméletes: egy korábbi vita miatti haragjában ittas állapotban létrán felmászott a szomszédasszonya erkélyére, ott az ablaküveget betörve bejutott a lakásba, majd a berendezési tárgyakat megrongálta és a bútorokat kihajigálta az udvarra.

A vádlott 2022. augusztus 28-án, délben, ittasan megjelent a menye családtagjainál, ahol szóváltást követően dulakodott a jelenlévőkkel. Ennek során a vádlott is megsérült, ami miatt kórházba szállították. Ellátását követően a férfi az ismert közösségi oldalon közzétett egy konyhakésről készült fényképet a családnak szóló halálos fenyegetés kíséretében. A kecskeméti rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntettével, továbbá rongálás, garázdaság, valamint zaklatás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !