Keresés ebben a blogban

Nők fosztottak ki számos üzletet Siófokon, és a környező városokban

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette, továbbá más vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a nőkkel szemben, akik Siófokon, és a környező városokban számos üzletet fosztottak ki.

A vád szerint az öt nő – egyikük fiatalkorú – különböző felállásokban 2021 augusztusa és 2022 októbere között összesen tizenkét sértettet károsítottak meg.

A terheltek az egyik drogériai termékeket forgalmazó cég boltjaiból több mint másfél millió forint értékű dolgokat – jobbára drágább parfümöket – loptak el. A vádlottak azonban élelmiszerüzletekből, ajándékboltokból, benzinkútról is vittek el árukat, de volt olyan eset, amikor egy szoláriumban a recepciós figyelmét elterelve akarták elvenni a sértett pénztárcáját.

A tolvajok a termékeket a táskáikba és a ruházatukba rejtették az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően, azonban az esetek egy részében nem jártak sikerrel, mivel az üzletek dolgozói felfigyeltek gyanús viselkedésükre.

A lopásokban vezető szerepet játszó nőt 2022 októberében le is tartóztatták, mert tartani kellett attól, hogy újabb vagyon elleni bűncselekményeket fog elkövetni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg társaival szemben végrehajtandó, illetve felfüggesztett börtönbüntetéseket, továbbá közérdekű munka büntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !