Vascsővel és kaszapengével rabolt egy férfi Hajdúböszörményben

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy ismerősét rabolta ki - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves vádlott ismerte a hajdúböszörményi sértettet, aki az ismerőseinek árult különböző mobiltelefonos SIM kártyákat. Az elkövető ascsővel felszerelkezve megjelent a sértett házánál. A férfi a kertben magához vett egy 70 centiméter hosszúságú kaszapengét, majd a szobában televíziót néző sértetthez lépett.

A vádlott a férfitól feltöltős telefonkártyákat követelt, közben a pengét fenyegetően maga elé tartotta. A sértett a fenyegetésre átadott 5 mobiltelefonos feltöltőkártyát, majd a férfi készpénzt követelt. A sértett átadott 5.000 forintot, azonban az elkövető meglátta a táskában lévő nagyobb pénztárcát, ezért további készpénzt kért. A fenyegetés hatására a sértett átadott 26.000 forintot a vádlottnak, aki mobiltelefont is kért, de a készülék nem tetszett neki, így nem vitte el.

Az elkövető felvette a szobában lévő ragasztószalagot és megkérdezte a sértettet, hogy van-e kése. A férfi tartott attól, hogy meg akarják kötözni, ezért félelmében felajánlotta, hogy további készpénzt ad, így 3.500 forintot nyújtott át. A sértett félt, ezért a konyhában lévő bozótvágó késsel próbált a vádlott felé sújtani, de azt a férfi a kezében tartott vascsővel és kaszapengével kivédte, majd dulakodtak. A vádlott a földre nyomta a sértettet, többször megrúgta, a vascsővel a férfi fejére ütött, majd a megszerzett értékekkel elszaladt.

A vádlott közel 40.000 forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

Az elkövető bántalmazása következtében a sértett 8 napon belüli sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra, az elkövetés eszközére és az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A bántalmazáshoz használt vascső az emberi élet kioltására alkalmas.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét részben beismerő, letartóztatásban lévő vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság a vascsövet kobozza el, valamint az okozott kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !