Megütötte beosztottját a gyógyszertár vezetője

Az Ajkai Járásbíróság 6 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 52 éves férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, a felfüggesztett szabadságvesztést érintően - közölte a Veszprémi Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy vidéki város egyik gyógyszertárának vezetője, ahol a sértett gyógyszertári szakasszisztensként dolgozott. 2021 októberében a sértett a gyógyszertár egyik pénztárában várakozott, amikor egy vásárló lépett be a gyógyszertárba, aki megállt és a kiszolgálást várta. A vádlott a gyógyszertár irodájában tartózkodva kamerafelvételen keresztül észlelte, hogy a gyógyszertár fogadóterében egy személy várakozik, akit a sértett még mindig nem szolgált ki, ezért az irodából a sértetthez ment, közel hajolt hozzá, kezét a hátára tette és megkérdezte tőle, hogy: „tudod-e hívni a következő beteget?”, amire a sértett helyeselt, de egyben magyarázkodni kezdett, hogy arra vár, ránézzen a vásárló.  A vádlott ekkor hangosan számonkérte a sértettet, hogy miért nem szólítja a beteget, majd egy alkalommal igen kis erővel tarkón ütötte.

A vádlott cselekménye következtében a sértett sérülést nem szenvedett. Tekintettel arra, hogy a sértett gyógyszertári szakasszisztensként dolgozott az elkövetés időpontjában, így közfeladatot ellátó személynek minősül.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !