"Megöllek titeket!" - Ásóval támadt rendőrökre egy szabolcsi férfi

Hét év börtönbüntetésre ítélte felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki ásóval támadt intézkedő rendőrökre - tájékoztatta az MTI-t a törvényszék sajtószóvivője.

Az ítélet tényállása szerint egy szabolcsi településre vonult ki bejelentést követően a Nyírbátori Rendőrkapitányság egyik főtörzsőrmestere és törzszászlósa, akik az intézkedés alatt meg akarták bilincselni a vádlott testvérét. Látva ezt, a vádlott arrébb lökte testvérét a rendőröktől, majd magához vett egy ásót, amellyel először a szolgálati autó, majd a járőrök felé indult. A támadó először az autó "széttörésével" fenyegette a rendőröket, majd azzal, hogy megöli őket  - írták.

A közlemény szerint a járőrök többször is figyelmeztették a férfit, hogy tegye le az ásót, különben fegyvert fognak használni, azonban a vádlott nem tett eleget a felszólításnak. Az ásóval elindult a hátráló rendőrök felé, ezért az egyik járőr kibiztosította és rá szegezte fegyverét. Ekkor a vádlott édesapja elvette fiától a szerszámot, mire a támadó elmenekült. A támadás olyan mértékű közvetlen veszélyt jelentett a rendőrökre, hogy az apa beavatkozása nélkül a főtörzsőrmester célzott lövést adott volna le a vádlottra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsősorban az emberölés előkészület bűntette vonatkozásában felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !