Letartóztatták a verekedő biztonsági őröket

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte K.T. és G.Gy. gyanúsítottak letartóztatását, egy hónap időtartamra - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A megalapozott gyanú szerint a biztonsági őrként dolgozó gyanúsítottak és munkatársaik 2023. március 4-én a hajnali órákban szóváltásba keveredtek a sértettel és barátaival, amiért korábban egyikőjüket nem engedték be a szórakozóhelyre. A sértett társaságában lévő személy vasboxert húzott a kezére és azzal szemen ütötte az egyik biztonsági őrt. A két társaság között ekkor verekedés alakult ki, ennek során a gyanúsítottak a földre került sértettet többször nagy erővel megütötték, megrúgták, aki koponya zúzódást, több borda és műfogsortörést, valamint légmell sérülést szenvedett el. 

A bűncselekményekért kiszabható szabadságvesztés tartamára, a gyanúsítokkal szemben jelenleg is folyamatban lévő büntetőeljárásokra, és az egyikük büntetett előéletére figyelemmel a nyomozási bíró megállapította, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért a Büntetőeljárásról szóló törvény szerinti egy hónapra elrendelte letartóztatásukat. 

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !