Egy 673 millió forint értékű ingatlant próbáltak csalással megszerezni

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt férfit és egy nőt különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérletével, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint az I. és II. rendű terheltek jogtalan haszonszerzés végett, színlelt szerződés megkötésével akartak hozzájutni a Svájcban élő sértett II. kerületi – a vádbeli időszakban – 673 millió forintot érő ingatlanához. A terheltek beavatták a tervükbe a III. rendű vádlottat, akit azzal bíztak meg, hogy szerezzen egy megbízható személyt, akinek a nevére lehet íratni az ingatlant. Ezért cserébe 2 millió forintot ajánlottak neki. A III. rendű terhelt felkereste az V. rendű vádlottat és 1-1,5 millió forintot ígért neki a színlelt szerződés megkötésében való közreműködésért. A III. rendű a IV. rendű vádlottnak is pénzt ajánlott, ha részt vesz a bűncselekmény elkövetésében. A IV. rendű vádlott beszervezte a hajléktalanként élő VI. rendű terheltet, aki pár ezer forintért cserébe vállalta, hogy közreműködik a szerződés megkötésében. A VI. rendű a saját igazolványképét és a sértett adatait tartalmazó útlevelet felhasználva, magát az ingatlan valódi tulajdonosának kiadva színlelt ingatlan adásvételi szerződést kötött az V. rendű vádlottal mint vevővel. A valótlan tartalmú szerződést egy gyanútlan ügyvéd előtt kötötték meg, aki ezután a létrejött adásvételi szerződéssel tulajdonbejegyzési kérelmet nyújtott be a földhivatalhoz. Később a sértett értesült a tulajdonjog bejegyzési eljárásról és jogi képviselője útján kezdeményezte a bejegyzési kérelem elutasítását. A földhivatal végül megszüntette a tulajdonjog-bejegyzési eljárást - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az előkészítő ülésen egyik terhelt sem ismerte be a bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki 2023. május 22-re. Ezen a napon a bíróság a vádlottakat hallgatja meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !