Letartóztatták a nyaralófeltörésekkel gyanúsított hajléktalan férfit

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája annak az 55 éves székesfehérvári férfinak a letartóztatását, akivel szemben szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. 

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítható tényállás szerint a gyanúsított 2022. szeptember 24. és november 26. között egy alkalommal egy balatonalmádi, míg további három alkalommal balatonakarattyai nyaraló ingatlanokba hatolt be, ahol értékek után kutatott. A nyaralóingatlanokból több használati dolgot is eltulajdonított 10.000 és 50.000 forint közötti értékekben, míg a rongálással 20.000 és 60.000 forint közötti összegű károkat okozott, amelyek nem térültek meg. 

A férfi a gyanú szerint sorozatosan követett el vagyon elleni bűncselekményeket, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, vele szemben korábban másik büntetőeljárás is indult, amelyben elfogatóparancsot kellett kibocsátani a felkutatása érdekében. 

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a letartóztatás elrendelését.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !