Fóton és Budapesten csaptak le a drogkereskedőkre

A Pest vármegyei vizsgálók egy 2020-ban kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanúsítottak számát a kezdeti háromról nyolcra növelték. Két férfi ellen drogkereskedelem, a többiekkel szemben birtoklás miatt javasolnak vádemelést - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Pest megyei felderítők több hónapot dolgoztak az ügyön, értékelték, elemezték az összegyűjtött információikat, mire 2021. július 27-én egy időben ütöttek Fóton és Budapesten. Elfogták az 50 éves Gy. Zsoltot, élettársát, az 50 éves E. Mónikát, illetve a 33 éves T. Márkot, a 35 éves M. Brigittát és a 33 éves V. Sándort. A kutatások is hasonló sikerrel végződtek.

T. Márknál bruttó 47,3 gramm amphetamint, négy tő marihuanát, a kábítószer termesztéséhez szükséges lámpákat és szellőztető rendszert, egy digitális mérleget, valamint a kábítószer porciózására használható alufólia-tekercset foglaltak le.

A rajtaütéskor Gy. Zsolt és E. Mónika hiába próbálkozott, már nem volt idejük a lefolyóban eltüntetni a bizonyítékot, a fehér porral szennyezett tasakot megtalálták és lefoglalták a rendőrök. További, közel 5,5 millió forintot, 6.000 Eurot, 110 USA dollárt, 10 angol fontot és 20 gramm arany ékszert vettek zár alá.

M. Brigittától egy cigarettatartóban fehér porral szennyezett nejlontasakot, és cigarettát, V. Sándor otthonában egy zöld növényi törmelékkel szennyezett tálcát, és egy fehér poros tasakot foglaltak le a rendőrök. A vegyészszakértői vélemény alapján a mérleg felületén, a tasak belső részén lévő anyagmaradványok amfetamint tartalmaznak, valamint a porból is az volt kimutatható.

A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő Gy. Zsolt vizeletmintájában amfetamint és kokaint, T. Márknál amfetamint, MDA-t, valamint MDMA-t, V. Sándornál kokaint és BZO-t, M. Brigittánál és E. Mónikánál amfetamint mutatott ki.

A hálózat feltérképezése és felszámolása után kitisztultak a rendszerben betöltött szerepek. Gy. Zsolt volt az irányító, fóti otthonában, különböző mennyiségben „bizományosi” tovább értékesítése céllal adott át kábítószert T. Márknak, aki aztán saját ügyfélkörének terítette. A kereskedés tényét eleinte mindketten tagadták, majd később T. Márk beismerte a terhére rótt bűncselekményt.

A Pest vármegyei rendőrök a terjesztők ügyfélkörébe tartozó 6 fogyasztót kihallgattak, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást.

A kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !